Arbeidstraining centrum Spoorzicht

Spoorzicht is een Arbeidstraining centrum van Ons Tweede Thuis. Bij Spoorzicht helpen we jou ontdekken wat jij kunt en leuk vindt. En we kunnen je helpen nog beter te worden in wat je al kunt. Samen met anderen, midden in de samenleving. Naast werken en leren kun je bij ons ook op verschillende afdelingen stagelopen.

Wat leuk dat je interesse hebt in Arbeidstraining centrum Spoorzicht.

Net als ieder ander wil jij vast ook een steentje bijdragen aan de samenleving. Je nuttig maken op een manier waar niet alleen jij maar ook anderen blij van worden. Spoorzicht is een plek waar jij dit kunt gaan doen.

Misschien voor een korte periode, misschien wel voor een langere tijd. Dat hangt natuurlijk helemaal af van de situatie waarin jij zit. Door middel van deze website geven we jou een kijkje in wat we allemaal doen op Spoorzicht. Je leest hier over wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Lijkt het jou leuk om bij ons te komen werken en leren, weet dan dat je van harte welkom bent.

Veel plezier met het bekijken van de website, mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Namens alle medewerkers van Spoorzicht.

Net als ieder ander wil jij vast ook een steentje bijdragen aan de samenleving.

Ik kan hier met mijn hoofd en hart werken, daarom heb ik het hier erg naar mijn zin.

Manon

Voor wie

Heb je een beperking, verstandelijk of lichamelijk? Of val je binnen het autismespectrum? Woon je in de Haarlemmermeer?

Zoek je een prettige en gezellige plek om te werken, stage te lopen en/of te leren? We werken samen met de van Voorthuizenschool (speciaal onderwijs)

Indicaties

  • volwassenen vanaf 18 jaar, met
    • een geldige indicatie VG3,4, 6
    • IQ >45
  • volwassenen vanaf 18 jaar, met
    • een geldige WMO beschikking
    • IQ >55

Wat voor werk kan ik doen op Spoorzicht?

Eerst gaan we samen met jou kijken wat je al kunt en wat je leuk vindt om te doen. We zoeken dan een groep waar je samen met anderen kunt gaan werken. Op elke groep zijn begeleiders aanwezig. Die zijn er om jou te helpen en aan wie je vragen kunt stellen. We hebben verschillende afdelingen

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Spoor 1

Catering- en interieur-verzorging

Vind je het leuk om te koken, salades en tosti’s te maken, koffie en thee te schenken en bijvoorbeeld appeltaarten te bakken? In onze kantine maken we elke dag de lunch klaar voor al onze medewerkers maar ook voor gasten. We verhuren ook vergaderzalen. Dat betekent dat we regelmatig de zalen klaar moeten maken voor de verhuur en daarna de boel weer netjes aan kant moeten maken. Daarnaast hebben we een spoelkeuken en een was- en strijkruimte. Vind je schoonmaken leuk werk? Ons schoonmaak-team doet lichte schoonmaakwerkzaamheden. Zoals tafels en deuren afnemen, zeepdispensers bijvullen, toiletrollen aanvullen en de koffiemachine onderhouden. Kortom wanneer je bij Spoor 1 werkt kun veel verschillende werkzaamheden verrichten.

Spoor 2

Licht industrieel werk

Dit is een van de grootste groepen op Spoorzicht dus het kan best druk zijn. Maar we hebben ook een aantal plekken waar je rustig kunt werken met een kleiner groepje als je dat nodig hebt. Hou je van werken met je handen? Op deze afdeling doe je inpakwerk. Kleine en grote dingen. Sommige dingen moeten gewogen, geteld of gestickerd worden. Het meeste werk kun je hier zittend doen. Maar er is ook werk in de loods te doen met de steekwagen. Af en toe moeten we werk afleveren of ophalen bij onze klanten. Dan rijdt je mee op de vrachtwagen. Met alle leuke afwisselende klussen en vrolijke sfeer is je werkdag zo om.

Spoor 3 & 4

Repro- en grafisch werk

Hou jij van netjes en precies werken? Op onze drukkerij afdeling maken we posters, kaarten, folders en boekjes. Het meeste werk doe je hier zittend met je handen en af en toe ook met machines. Zoals met een snijmachine, niet- of rilmachine of een printer. Kun je al met een computer werken en lijkt jou ontwerpen juist leuk? Dan kun je hier ook leren ontwerpen op de computer. Samen maken wij prachtige eindproducten waar we echt trots op kunnen zijn.

Receptie en administratie

Wanneer je op de receptie werkt verwelkom je onze gasten aan de balie, neem je de telefoon op en verbind je mensen door naar de juiste afdeling. Op de administratie afdeling verricht je lichte administratieve werkzaamheden zoals ordenen, mappen maken en bestellingen doen.

Greenteam

Hou je van werken in de buitenlucht? Samen met een gezellig team gaan we er één keer in de week een ochtend op uit om in de omgeving van Spoorzicht een aantal straten schoon te houden en daar de prullenbakken te legen.

Extern werk

Lijkt het je leuk om te werken bij een bedrijf in de omgeving van Spoorzicht? We werken met verschillende bedrijven samen waar jij een dagdeel of meerdere dagdelen kunt werken. Dat kan een verpakkingsfabriek zijn maar ook een magazijn of plantenkas. Lijkt je dat wel wat maar vind je dat nog een beetje spannend? We begeleiden je naar dat werk toe. We kijken naar wat je leuk vind maar ook wat je aan kunt, je staat er niet alleen voor.

Moestuin

Heb je groene vingers? Ons kleine moestuintje heeft regelmatig verzorging nodig.

Gebouw

Het gebouw van Spoorzicht is ruim van opzet en goed verlicht. We hebben een eigen fitnessruimte, een grote kantine met professionele keuken, een aantal vergaderruimten, een grote loods en natuurlijk de verschillende werkruimten. Ieder heeft een eigen werkplek en een locker waar je je spullen veilig in op kunt bergen. Buiten hebben we een gezellig zitje waar je lekker kunt zitten wanneer het mooi weer is. Uiteraard hebben we toiletten voor minder validen. Ook zijn er omkleed ruimtes met douches. En hebben we een wasruimte.

Spoorzicht vind je op het industrieterrein van Nieuw-Vennep vlakbij het station Nieuw-Vennep.

Praktische zaken

Openbaar vervoer

Op 12 min loopafstand ligt het treinstation van Nieuw-Vennep waar je ook verschillende buslijnen kunt pakken.

Taxi vervoer

We hebben contracten met verschillende taxibedrijven. Zij kunnen jou gemakkelijk voor de deur afzetten. Daarnaast hebben we ook zelf een personenbusje en een kleine vrachtwagen waarmee we deelnemers vervoeren. We bespreken bij onze ontmoeting de verschillende mogelijkheden.

Eigen vervoer

Op ons eigen terrein, om het gebouw heen, is er ruime parkeergelegenheid.

Daarnaast hebben we een groot fietsenhok waar je fiets of driewieler veilig en droog kan staan.

Laadpaal

We hebben ook een laadpaal die geschikt is voor 2 elektrische auto’s.

Workshops en cursussen

Vind je het leuk om uit te zoeken wat jij nu echt leuk vindt? Wil je misschien iets nieuws leren of ergens beter in worden? We bieden verschillende workshops en cursussen aan om bijvoorbeeld beter in je vel te zitten, met de computer te kunnen werken of je Nederlandse taal te verbeteren.

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Mindfulness

Trekt rust en ontspanning jou aan? Bij deze workshop doe je ontspanningsoefeningen op relaxte muziek.

Tekenen

Houd jij ervan om creatief bezig te zijn, en wil jij graag leren tekenen? In een leuke gezellige sfeer leer jij de basis van de tekenkunst.

Djembé

Trekt muziek jou aan, vind je het leuk om te leren drummen? Van deze workshop krijg je energie.

Zingen en muziek

Onder begeleiding van een gitarist leer jij zingen en leuke nieuwe liedjes.

Drama en theater

Lijkt het jou leuk om te presenteren, toneel te spelen en lekker los te gaan met een leuk team? Drama en theater zorgt er ook voor dat jij sterker in je schoenen gaat staan.

Schoolse vaardigheden

Met behulp van werkbladen en of online lessen verbeter jij je schoolse vaardigheden zoals rekenen, lezen of schrijven.

Flink cursus

Met behulp van werkbladen en of online lessen verbeter jij je schoolse vaardigheden zoals rekenen, lezen of schrijven.

Certificaten

Op Spoorzicht kun je verschillende certificaten behalen die bewijzen dat je aan verschillende workshops hebt meegedaan en kennis hebt opgedaan op een bepaalde groep. Bijvoorbeeld een certificaat basis tekenen, schoonmaken, afwasser, professionele werkhouding, receptie, etc.

Extra

Sport en fitness

Het hele jaar door, elke dinsdagmiddag kun jij onder begeleiding sporten in onze ruime fitnessruimte.

Spoorzicht got talent

Een keer per jaar houden we een talentenjacht binnen Spoorzicht. Je mag dan laten zien wat je kunt! Echt een hele leuke activiteit.

Sportdag

Een keer per jaar, in de zomer, organiseren we een sportdag. Een leuke dag waarbij we in groepen spelletjes en sportieve activiteiten doen. En natuurlijk sluiten we deze dag heel gezellig af met muziek en iets lekkers.

Hoe werken wij op Spoorzicht?

Op Spoorzicht houden we rekening met elkaar en met jouw specifieke mogelijkheden. We kijken naar wat je al kan en wat je leuk vind. Samen met jouw persoonlijke begeleider onderzoeken we waar we jou het beste mee kunnen helpen en wat je prima zelf kunt doen. Ook kijken we samen wat je nog zou willen en kunnen leren.

Ik vind het heel leuk om hier te werken, het werk is afwisselend en het is hier gezellig.

Debby

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden? Lijkt het je leuk om eens een kijkje te nemen op Spoorzicht? Je bent van harte welkom.

Neem contact met ons op dan maken we tijd voor een ontmoetingsgesprek waarin we je gelijk een rondleiding kunnen geven.

We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Vraag naar
Jolanda Verdonckschot of Jorine de Groot
Zie het kopje adres hieronder voor de contactgegevens.

Bezoek ook onze Facebook pagina.

Wil je je meteen aanmelden om bij ons te komen werken?

Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres