Wooncentrum Amstel-Meer

Wonen en dagbesteding op één plek? Waar je bovendien een zwembad, gymzaal, een werklokaal, een sfeervolle snoezelruimte en twee grote buitenpleinen hebt? Woon- en dagcentrum Amstel-Meer biedt een veilige en stimulerende omgeving aan mensen die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning en verzorging nodig hebben. Met een groot aanbod aan activiteiten en 24 uurszorg en ondersteuning. En alles op één plek!

Het wooncentrum bestaat uit zes groepswoningen, waar in totaal 45 personen kunnen wonen. Drie van de woningen zijn ingesteld op mensen met een ernstige meervoudige beperking. Als je hier komt wonen heb je intensieve verzorging en ondersteuning nodig.

In Amstel-Meer is er dag en nacht begeleiding aanwezig. Daarnaast zijn er gedragsdeskundigen, een arts voor verstandelijk gehandicapten, een maatschappelijk werker en pastoraal medewerker.

Begeleiding en ondersteuning

In Amstel-Meer stimuleren we onze cliënten om waar mogelijk actief te blijven door bijvoorbeeld in het huishouden mee te helpen. Samen met onze vrijwilligers organiseren we  extra activiteiten en uitjes voor de weekends of avonds.

Eén keer per maand is er op zondag een oecumenische viering en er is een sfeergroepje onder leiding van de pastoraal medewerker. Er is een podium- en muziekavond en een discoavond. Twee keer per maand hebben we een kooravond en elke twee maanden vieren we een gezellige bijeenkomst (SOOS). Iedereen is welkom om mee te doen aan onze activiteiten en uitjes!

Op Amstel-Meer bieden we 24 uurzorg. We willen dat je je altijd thuis voelt. Daarom heb je  op beide plekken met dezelfde werkwijze te maken. Begeleiders kijken wat je kunt én wat je aankunt en stemmen af op je mogelijkheden.

Waar ligt woon- en dagcentrum Amstel-Meer

Woon- en dagcentrum Amstel-Meer ligt midden in een rustige woonwijk in Aalsmeer, met diverse voorzieningen, een kinderboerderij, een zwembad en de Westeinderplas op loopafstand. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Woon- en dagcentrum Amstel-Meer is bestemd voor volwassenen die een matige, ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking hebben. Naast de verstandelijke beperking kan er sprake zijn van een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking of een stoornis in het autisme spectrum.

Voor wie?

Woon- en dagcentrum Amstel-Meer heeft meerdere groepen voor mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking:

 • kinderen van 5 tot 23 jaar, meteen geldige indicatie VG4, VG6, VG7
  IQ <50
 • volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG6, VG7
  IQ <45
 • volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG5, VG8
  IQ <30
 • volwassenen vanaf 55 jaar, meteen geldige indicatie VG4, VG8
  IQ <65

Amstel-Meer is niet bestemd voor mensen die problemen hebben in hun agressiebeheersing.

Woon- en dagcentrum Amstel-Meer is gespecialiseerd op het gebied van EMB, ernstige meervoudige beperkingen.

Woon- en dagcentrum Amstel-Meer heeft een BOPZ-erkenning. In overleg met cliënten en familie maken we afspraken over vrijheidsbeperkende handelingen.

Meer informatie

Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres