De Merenhof

In De Merenhof wonen mensen in een veilige omgeving en staan de persoonlijke situatie en eigen mogelijkheden centraal. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, waar 29 mensen kunnen wonen. De cliënten beschikken over een kamer met vaste wastafel. De woning bestaat uit drie woongroepen met elk een eigen woonkamer en heeft aangepast sanitair. Het gebouw is sfeervol en heeft grote ruimten: de woonkamers zijn groot, de gangen zijn ruim en om het gehele gebouw ligt een grote tuin met veel bewegingsruimte, die goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel.

Voor wie

De Merenhof is er voor mensen met twee achtergronden:

  • Voor jongeren en volwassen met een lichamelijke beperking in combinatie met een ontwikkelingsachterstand (groep 1 en 3).
  • Volwassenen die door een hersenbloeding, ongeluk of andere gebeurtenis een niet aangeboren hersenletsel (NAH) hebben opgelopen (groep 2).

Ondersteuning op maat

In de woning is deskundige begeleiding zowel overdag als in de nacht aanwezig. De medewerkers van de teams hebben specifieke deskundigheid op het gebied van verzorging en begeleiding die aansluit op de cliënten in de verschillende groepen. Overdag gaan de cliënten met georganiseerd vervoer of zelfstandig cliënten naar school, dagbesteding of werk.

Groep 1 en 3: Cliënten wonen in groepsverband en worden individueel begeleid in het ontwikkelen van hun zelfstandigheid.

Groep 2: Cliënten krijgen ondersteuning bij het organiseren van hun leven, waarbij veel aandacht is voor het omgaan met de grote veranderingen door het hersenletsel.

De op het individu afgestemde ondersteuning houdt rekening met grote verschillen in vragen die mensen stellen. Als het nodig is, wordt ondersteuning vanuit de eerste lijn ingezet. De begeleiding vindt deels plaats op de kamer van de cliënt en voor een belangrijk deel in de groep. Het is een veilige plek om anderen te ontmoeten en om ervaring op te doen in het opbouwen van sociale contacten na een hersenletsel. Eigenschappen van het wonen bij De Merenhof zijn regelmaat, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Vrije tijd

De Merenhof organiseert samen met vrijwilligers diverse activiteiten in huiselijke kring; zoals, een sportdag, Paasbrunch, Sinterklaasfeest, Kerstdiner en thema-avonden waar cliënten aan kunnen deelnemen. Begeleiders kunnen cliënten ondersteunen in het zoeken naar invulling van hun vrije tijd.

Omgeving & Gebouw

De Merenhof ligt aan de rand van Abcoude, net onder Amsterdam. Het dorpscentrum met winkels, terrasjes, een bibliotheek en een gezondheidscentrum is in de buurt. Op de hoek van de locatie is een busstation en op loopstand ligt het treinstation van Abcoude.

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres