Woonvoorziening Mozaïek

Woonvoorziening Mozaïek is bestemd voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel, die daarnaast ook lichamelijke handicaps kunnen hebben.

Begeleiding bij Mozaïek

De twee verschillende groepen hebben een eigen benadering.
Bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel is er sprake van een duidelijke breuk in de levenslijn.  Zij moeten leren omgaan met de nieuwe levenssituatie.  Begeleiders van Mozaïek helpen met het zoeken, vinden en behouden van een nieuwe balans in zelfstandigheid en begeleiding, in wonen, werken en vrijetijdsbesteding.

Ook de groep mensen met lichamelijke beperking heeft ondersteuning nodig op verschillende vlakken.  Mensen kunnen heel zelfstandig zijn maar wel ondersteuning nodig hebben bij lichamelijke verzorging of enige verpleegkundige hulp.  Maar cliënten kunnen ook behoefte hebben aan hulp bij het onderhouden van sociale contacten met vrienden en familie, of het leggen van nieuwe contacten.

Overdag hebben de cliënten hun eigen bezigheden buitenshuis, Dat kan heel verschillend zijn van een baan of activiteiten in dagcentrum Mozaïek tot een studie voor een beroepsopleiding.

‘s Nachts is er een wakende nachtdienst.

Mozaïek heeft een logeerkamer met een hoog-laagbed, kledingkast, zitje, koelkast en eigen sanitair

Waar ligt Mozaïek en hoe ziet het eruit?

Bij Mozaïek kunnen 36 mensen wonen.
Er zijn zit-slaapkamers met eigen sanitair en er zijn tweekamerappartementen met eigen sanitair, keukenblok, hal en berging.
Op de tweede etage is een algemene huiskamer met keukenblok.
Op de begane grond is een restaurant.
Mozaïek heeft een groot dakterras.
Het hele pand is rolstoeltoegankelijk.

Mozaïek ligt in Amstelveen aan de rand van een woonwijk met veel groen.  Voor de dagelijkse boodschappen ligt het winkelcentrum Groenhof dichtbij. Verder is Mozaïek goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer.

Voor wie?

Woonvoorziening Mozaïek is bestemd voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel of lichamelijke handicap, vanaf 18 jaar, met een geldig indicatiebesluit vanaf LG 4.

Meer weten? neem gerust contact op met de afdeling Zorgbemiddeling

Goedemiddag,
hoe kunnen wij je helpen?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

Adres