Klagen mag! Bij Ons Tweede Thuis vinden wij het belangrijk om te horen waar je wel en niet tevreden over bent als je ondersteuning krijgt. Een klacht hebben is niet leuk. Je voelt je misschien onbegrepen, boos of vervelend. Blijf er niet mee zitten. Bespreek het eerst met diegene die het betreft. Dit kan de persoonlijk begeleider zijn of de locatiemanager. Vind je het lastig om over je klacht te praten, dan kun je ook met één van de klachtbemiddelaars contact opnemen.
De Klachtbemiddelaar van Ons Tweede Thuis helpt je graag als je een klacht hebt. Zij weet veel over klachten en gaan in gesprek met beide partijen om samen te zoeken naar een oplossing.
De klachtbemiddelaar is onafhankelijk en onpartijdig
Een klachtbemiddelaar behandelt een klacht (van een cliënt, nabestaande of vertegenwoordiger) over een zorgverlener. Het werk van een klachtbemiddelaar is om te zoeken naar een situatie waarin de aangeklaagde en de klager samen tot overeenstemming komen. Dit doet de klachtbemiddelaar door te bemiddelen vanuit een onafhankelijke en onpartijdige rol, zonder te oordelen over de inhoud van de klacht. Recht doen aan de belangen van zowel de klager als de zorginstelling is daarbij het uitgangspunt.